Die laatste maand van het jaar

Al wekenlang regent het onophoudelijk en de laatste dagen is het ook nog behoorlijk koud geworden. Ondanks dit weer moesten we onlangs naar de stembus, waarbij meer dan zeventig procent van de inwoners van Eemnes heeft gestemd op een partij die de grondwet respecteert. In de komende tijd zal het formatieproces plaatsvinden en het zal interessant zijn om te zien hoe ons land de komende tijd geregeerd zal worden. 

Ongeacht de politieke kleur is het niet vanzelfsprekend dat er aandacht is voor iedereen. En in deze koudere dagen wordt dat nog moeilijker. De vergrijzing wordt steeds zichtbaarder en om ons heen zien we steeds vaker mensen die eenzaam zijn. Niet alleen onder de ouderen. Ook mensen die om andere redenen geen sociaal vangnet hebben of nieuw zijn in Nederland en de taal nog niet goed spreken, hebben behoefte aan steun en begrip. Het zou mooi zijn als iedereen die daartoe in staat is, bijdraagt aan het welzijn van een ander. Dat is ook waar de komende feestdagen deels om draaien: gezellig samenzijn, er voor elkaar zijn en omkijken naar je naasten. Dan maakt het niet uit op wie je gestemd hebt, dat doen we gewoon.

Wij wensen iedereen alvast een mooie en gezonde laatste maand van 2023 toe.

Pascal Defferding,

D66 Eemnes

Related posts