Toch een café?

Het lijkt erop dat het initiatief voor een café bij de oude haven van Eemnes wordt doorgezet. Dit ondanks de tegenwerking die er tot nu toe is geweest van het college van CDA en DorpsBelang. 

De initiatiefnemer heeft diverse organisaties in Eemnes aan zijn zijde gevonden en lijkt een officiële bouwaanvraag te gaan indienen. Nu ook het CDA voor zegt te zijn, is een ruime meerderheid van de gemeenteraad voorstander. Helaas hebben datzelfde CDA en DorpsBelang nu toch weer een manier gevonden om het plan verder te vertragen. Er moet eerst nog een onderzoek naar een geschikte plek bij de haven worden uitgevoerd. Wat een onzin! Iedereen weet toch dat er verder geen plannen voor een café zijn.

Als PvdA vinden we een bescheiden horecagelegenheid op die plek aanvaardbaar. Het is een prachtige plek en een mooi passend gebouwtje kan de omgeving verfraaien. Als jong en oud daar een kopje koffie of een biertje kan drinken en de toerist zich kan verpozen, heeft het plan onze zegen. “Daar in dat kleine café aan de haven, Daar zijn de mensen gelijk en tevree”, zong Vader Abraham. Zo zouden we het graag zien.

Fractie PvdA

Related posts